7coline.wordpress.com/2011/05/03/cactusul-de-paste-rhipsalidopsis-gaertneri/ Probleme pot sa apara si in urma pozitionarii incorecte sau a folosirii unui substrat impropriu. Cel mai bine ar fi ca primavara sa scoateti cactusul afara, la umbra unor tufe sau undeva unde sa beneficieze de lumina filtrata. Daca il scoateti in gradina, nu asezati ghiveciul direct pe sol ci pe un strat de pietris. O inflorire bogata veti obtine doar cu o iluminare adecvata si respectand perioada de repaus din timpul iernii. Temperatura optima pentru un cactus epifit este cuprinsa intre 20 si 28 grade Celsius, insa, pentru perioade scurte suporta si temperaturi aprope de 0 grade Celsius sau de peste 30 de grade Celsius. Pentru formarea bobocilor, cactusul de Paste are nevoie de aproximativ o luna de zile scurte si nopti mai lungi, cu temperaturi scazute (10-15 grade Celsius). Daca veti tine planta afara, acest lucru se va intampla firesc in septembrie-octombrie, dupa care puteti aduce planta in casa. De la aparitia bobocilor se poate fertiliza cu ingrasamant bogat in potasiu.Este un cactus epifit, aceasta inseamna ca traieste pe arbori, de unde rezulta ca nu are nevoie de un sol obisnuit, asa cum folosim la alte plante. In lipsa unui substrat special pentru cactusi epifiti, folositi un amestec de mranita, nisip de rau si scoarta compostata sau pamant de frunze de fag (cerneti pamantul si folositi partea mai grosiera). Pentru aciditate puteti folosi si pamant de ace de brad. Cactusul de Paste are nevoie de un substrat acid, undeva intre 5,5 si 6,2. Pentru aceasta puteti adauga in apa cu care il udati, 1 ml de otet la 1 litru de apa.
imi cumpar si eu aproape in fiecare an macar 2-3 culori dar nu stiu cum reusesc si ii prapadesc de fiecare data.Poate voi gasi unul caruia sa-i placa sa locuiasca la mine.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
Probleme pot sa apara si in urma pozitionarii incorecte sau a folosirii unui substrat impropriu. Cel mai bine ar fi ca primavara sa scoateti cactusul afara, la umbra unor tufe sau undeva unde sa beneficieze de lumina filtrata. Daca il scoateti in gradina, nu asezati ghiveciul direct pe sol ci pe un strat de pietris. O inflorire bogata veti obtine doar cu o iluminare adecvata si respectand perioada de repaus din timpul iernii. Temperatura optima pentru un cactus epifit este cuprinsa intre 20 si 28 grade Celsius, insa, pentru perioade scurte suporta si temperaturi aprope de 0 grade Celsius sau de peste 30 de grade Celsius. Pentru formarea bobocilor, cactusul de Paste are nevoie de aproximativ o luna de zile scurte si nopti mai lungi, cu temperaturi scazute (10-15 grade Celsius). Daca veti tine planta afara, acest lucru se va intampla firesc in septembrie-octombrie, dupa care puteti aduce planta in casa. De la aparitia bobocilor se poate fertiliza cu ingrasamant bogat in potasiu.Este un cactus epifit, aceasta inseamna ca traieste pe arbori, de unde rezulta ca nu are nevoie de un sol obisnuit, asa cum folosim la alte plante. In lipsa unui substrat special pentru cactusi epifiti, folositi un amestec de mranita, nisip de rau si scoarta compostata sau pamant de frunze de fag (cerneti pamantul si folositi partea mai grosiera). Pentru aciditate puteti folosi si pamant de ace de brad. Cactusul de Paste are nevoie de un substrat acid, undeva intre 5,5 si 6,2. Pentru aceasta puteti adauga in apa cu care il udati, 1 ml de otet la 1 litru de apa.
Mai am unul alb si unul roz pal, dar sunt inca mici, au doar 4-5 frunze.
Cand mai cresc iti trimit si tie :)
Daca vrei iti trimit un lastar din asta rosu dupa ce trec florile.
Eu nu te-am uitat cu Stephanotis.. De fiecare data cand intru prin magazine , ma uit dupa el.
!!!am si eu si a inceput sa infloreasca!mult succes sa ai la flori!